Özel masaj uygulamaları ile hem zinde hem de formda kalmak mümkündür lakin bu uygulamaları desteklemek için düzenli ve dikkatli bir şekilde beslenme alışkanlığımızı şekillendirmemiz gerekir. Ayurveda masaj uygulamasına göre karbonhidrat ve proteinler aynı anda yenirse, vücut önce karbonhidratı şekere çeviriyor, hayvansal ürünlerdeki doymuş yağı ise depoluyor. Kırmızı biberin azı yağları yakıyor… Amaç kişilerin doğru beslenerek, doğru egzersiz yaparak toksinleri temizleyip, fizyolojilerini dengeli hale getirmek. Ayurveda’ya göre şişmanlığın pek çok nedeni olabilir ve bunun için çocukluk, hatta bebeklik dönemine kadar gidilmelidir.
Ayurveda masaj uygulaması, şok diyet programlarını, sağlıkla ilgili çok özel ve acil problemler dışında önermiyor. Onun yerine, zaman içerisinde basamak basamak kilo almaya yol açan sebepleri ortadan kaldırmayı, yaşama ve beslenme düzeninde değişiklikler yaparak daha sağlıklı bir şekilde kilo verdirmeyi amaçlıyor.
Ayurveda masaj uygulamasında, yiyecek ve içecekler, onların tadı ve kokusu çok önemli. Çünkü vücudumuzun dışarıyla alışverişi, en çok yiyecek ve içeceklerle olur. Ayurveda’da hayvansal protein tüketimi yoktur. Karbonhidratlar (pilav, makarna, patates, ekmek vb.) ile hayvansal ürünler (et ve sütlü gıdalar) aynı öğünde tüketildiği taktirde, vücut önce karbonhidratı glikoza çeviriyor, hayvansal ürünlerdeki doymuş yağları da depoluyor. Eğer kişinin enerji tüketimi yüksekse, o zaman yağları enerjiye dönüştürmek için yakıyor. Makarna, unlu mamuller, tatlı, şeker, pizza, pide hamuru, kek karbonhidratlara; salam, sosis, pirzola, tavuk, balık, deniz ürünleri ve yağlı peynirler ise doymuş yağlara örnek olarak gösterilebilir. Düzenli ve özenli bir şekilde beslenme alışkalığı edinilirse hem kilo vermek hem de daha kaliteli bir yaşam sürmek mümkündür…