Günümüzde bir çok masaj yöntemi vardır bazılarının uygulama yöntemi hafif bazıların ki ise oldukça serttir bunlardan biri de derin doku masajıdır. Bu masaj uygulamalarının temposu düşük ancak hareketlerin şiddetinin fazla olduğu bir masaj türüdür. Vücudumuzdan toksinleri atmada çok etkin bir tür olup genellikle sert masaj uygulamasından hoşlanan kişilerin tercih ettiği bir masadır. Masaj esnasında sert bası uygulanan kaslarımızın üzerinde durularak vücudun dengesi sağlanmaya çalışılır.

UYGULAMA SÜRESİ YAKLAŞIK 60 DAKİKADIR   

Bedenimizdeki gerginlik derin dokulara ve kaslara yerleşir, kaslarımızın ağrımasına sebep olur. Problemli bölgeler için tasarlanmış düzeltici ve terapatik masaj uygulamasıdır,zamanla oluşmuş gerginlik ve düğümlenmeler için etkilidir. Derin doku masaj uygulamasıyla kan dolaşımını stimüle ederek en derinde bulunan kaslarımızdan toksinlerin arınmasını ve bu kaslara besin maddelerinin rahat bir şekilde gönderilmesi sağlar.

Derin doku masaj uygulaması özellikle artrit, eklem ağrıları gibi çeşitli sorunlar yaşayan kişilere tavsiye ediliyor. Tüm beden ele alınsa da, öncelik ve ağırlık problemin olduğu bölgeye veriliyor. O bölgede derin doku masaj tekniği ile yeterince çalışıldıktan sonra, bedenimizin diğer kısımlarına kompresyon denen, kasları kemiklere doğru yumuşakça bastırma tekniğiyle masaj seansı devam ediyor. Terapist Defne Bizlere Kronik ağrılarımızdan, spor faaliyetlerinden sonra bedenimizdeki sızılara bu tür masaj uygulamalarını tavsiye ediyor.

Derin doku masaj uygulaması bedenin doğal dengesine kavuşmasına ve baş, omuzlar ve hara noktası ve bacakların hizalanmasında yardımcı olur. Bedenimizdeki düzensiz ve dengesiz dağılım kronik ağrılara ve beden ve zihin uyumundan uzaklaşmaya sebep olur. Beden dengeye girdikçe zihnimiz de rahatlar ve yaratıcı olmaya ve kendimizi daha canlı hissetmeye başlarız.

Terapist Defne’ye Göre Derin doku masaj uygulaması bedensel, psikolojik ve ruhsal rahatlamak, blokajları çözmek, enerji akımını uyarmak için harika bir yöntemdir.